Vision

Mange unge har oplevet kunst i billedkunsttimer i grundskolen, på deres ungdomsuddannelser eller på besøg på museer. Men det kan være svært at sætte fingeren på, hvad samtidskunst egentlig er, fordi den ligner den visuelle kultur omkring os og ofte bruger metoder og viden fra mange fag og steder i samfundet. 

De færreste unge har arbejdet med kunst i et samarbejde med professionelle fagfolk i kunstverdenen. Det er også de færreste, der tænker over, at kunst kan være med til at ændre på ting og bevæge virkeligheden, og at kunstinstitutioner kan være steder, hvor kunst og unges perspektiver kan høres – og hører sammen. Det vil IMAGINARIUM lave om på. 

Vi mener, at kunst kan tilbyde værdifulde, alternative modeller af virkeligheden og hjælpe os til at rumme dilemmaer og paradokser i os selv og vores omverden. Derfor skal unge møde kunsten sammen med professionelle kunstnere og kunstinstitutioner og opleve det forandringspotentiale, der ligger i kunsten sammen med dem. 

Målet for IMAGINARIUM er at skabe et univers, hvor samtidskunst på højt niveau bliver medrivende og nærværende for unge. Samtidig skal kunsthaller og kunstnere opleve, at deres arbejde kan udvikles og forandres gennem unges involvering – i direkte forlængelse af deres praksis. 

Nøgleord i IMAGINARIUM er fordybelse, relevans, eksperiment og fællesskab. 

”Der er en verden til forskel når der kommer en rigtig kunstner ind i billedet, og som har en anderledes måde at formidle på. Så er man mere kunst. Det er en anden tilgang”
Camilla Riisgaard, teamkoordinator Vibenshus Skole & Fritidshjem

”Skolen skal jo uddanne til fremtiden. Men det er rigtigt svært, for vi ved jo ikke hvad den er. Dem, der er tættest på at kunne aflæse vores samtid og skue ind i fremtiden, det er jo nok kunstnerne”                                                                        
Joan Pedersen, lærer, Korsager Skole

”Noget af det jeg er mest imponeret over er, at værket faktisk var ret godt. Jeg synes udstillingen blev ret god. Udstillingen blev ret farlig….For mig personligt formåede det at ende med et værk, som på en eller anden måde også var ret kraftfuldt”
Søren Thilo Funder, billedkunstner