Om

IMAGINARIUM er et univers og netværk af udstillinger og events skabt i et samarbejde mellem unge, skoler og uddannelsessteder, kunstnere og kunstinstitutioner. I universet får unge mulighed for at arbejde tæt sammen med det professionelle kunstmiljø om projekter, der afspejler unges oplevelser og identifikation af brændpunkter i deres eget liv. I universet åbner kunstnere, kunsthaller og -museer for deres praksis og involverer unge i deres arbejde og kunstneriske idéer. Sammen skaber de udstillinger og aktiviteter, som kan opleves af alle interesserede og besøgende på udstillingsstedet, i byens rum m.m.

Universet består af et stadigt voksende antal delprojekter, som hver især formes lokalt i forskellige områder og byer. Samtidig bliver man del af et fællesskab og en bevægelse på tværs af projekter, der fremhæver vigtigheden af at se og lytte til unges fortællinger gennem kunst.

Vores samarbejdspartnere tæller kunstnere og kunsthaller som Kunsthal Charlottenborg, Fotografisk Center og Den Frie, og flere nye er på vej. Derudover arbejder vi sammen med skoler og uddannelsessteder i hovedstadsområdet og potentielt hele landet. 

IMAGINARIUM er et projekt af kuratorgruppen KUNST:form, som er startet af Lene Crone Jensen og Hilde Østergaard. I KUNST:form arbejder vi med at udfordre livsmåder, holdninger og forestillinger om det 21. århundrede gennem kunst og samskabende processer. Vi har begge en fast forankring i den professionelle kunstverden og har arbejdet med at arrangere kunstudstillinger, festivaller og læringsaktiviteter i både Danmark og Sverige. Se også vores website, kunstform.nu

”Jeg elsker børnenes kreativitet og skæve idéer. Det her kan jeg love, at vi aldrig selv havde fundet på. Så 1000 tak for det.”
Michael Thouber, direktør, Kunsthal Charlottenborg