Børnene Bestemmer / 2019


Børnene Bestemmer er et IMAGINARIUM format udviklet til Kulturnatten på Kunsthal Charlottenborg, hvor børn og unge overtager den komplette udvikling og afvikling af formidlingsprogrammet. Børnene Bestemmer fandt sted første gang i 2018 i samarbejde med elevrådet fra Præstemoseskolen i Hvidovre. 

I 2019 fortsætter successen med 20 unge fra 7.- klassetrin på Langelinje-skolen der får lov at sætte dagsorden på denne særlige dag som i år falder den 11. oktober. 

Fokus for elevernes indsats er den tjekkiske komet Eva Kotatkovas soloudstilling i kunsthallens sydfløj Confessions of the Piping System. Udstillingen tager fat i temaer som forholdet mellem det private og personlige på den ene side – vores drømme, kreativitet, engagement – og det offentlige og autoritære på den anden side.

Siden skolestart har eleverne mødtes hver onsdag for at undersøge og blive fortrolige med Kotatkovas kunst og Charlottenborgs rum. I løbet af møder og workshops med kunstneren og Charlottenborgs direktør og gennem samarbejde med performere fra teatergruppen Cantabile 2 samler de 20 unge indtryk, viden og mod til at udvikle deres egne formidlingsgreb. Frem mod Kulturnatten har de fast base i kælderen under Kunstakademiet, hvor de er optaget af at tilrettelægge et program af både sproglige, performative og værkstedsbaserede aktiviteter for og med publikum. 

Bag Børnene Bestemmer står kuratorgruppen KUNST:form, i 2019 i samarbejde med pædagogisk konsulent Hamayun Butt.

Teaser til Børnene Bestemmer fra Kulturnatten 2019 på Charlottenborg
Dokumentar til Børnene Bestemmer fra Kulturnatten 2019 på Charlottenborg