Behind the scenes

Behind the scenes betyder som navnet angiver ’bag scenen’ og vedrører hos IMAGINARIUM projekter og processer der involverer unge i takeovers af faglige kernefunktioner bag det offentligheden typisk oplever på kunsthaller. Takeovers angår formidling, kommunikation og kuratering og kan være knyttet til udstillinger og kunstværker som deltagerne selv har været medskabere af i ’Comissioned works – eller de kan angå kunsthallernes øvrige program. 

IMAGINARIUMs Behind the scenes forløb tilbyder kunsthallerne nye perspektiver på deres funktioner og opgaver via unges øjne og ører – blikke de har brug for, for at udvikle sig tidssvarende og relevant.

Behind the scenes forløb bygges typisk op som et antal workshops, hvor eleverne møder kunsthallens personale, starter med at høre om og observere arbejdet med planlægning af formidling, kommunikation og kuratering og herefter prøver kræfter med udvalgte tiltag selv. Faglige overvejelser over mål med kommunikation og formidling til forskellige specifikke målgrupper udgør et væsentligt fokus som baggrund for at forstå kunsthallens overordnede profil og raison d’etre. Samtidig tilbyder Behind the scenes processer en enestående indsigt i samarbejdet med samtidens kunstnere og arbejdet med deres kunst som et væsentligt og både sanseligt og intellektuelt sprog med sin egen logik og berettigelse. Behind the scenes forløb kan samle sig om mere eller mindre klassiske kanaler og platforme som pressemeddelelser, Facebook og Instagramfeed, handout til publikum, skiltetekster, åbningstaler, omvisninger, undervisningsoplæg eller i den kuratoriske afdeling – udvikling og tilrettelæggelse af et event – en performance, en debat, en talk, en hel festival eller udstilling.